Alle nieuwsartikelen

Onze Speculaasbrok, Ouwe taaie en roomboter amandelstaaf zijn bekroond met goud!

De Speculaasbrok, Ouwe taaie en roomboter amandelstaaf van Bakkerij van der Wal Jolink verdienen Gouden Bekroning!

Deze smaakmakers van Bakkerij van der Wal Jolink zijn door het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen "Bekroond met Goud."
Hiermee voldoen deze producten aan strenge kwaliteitseisen en onderscheidt het zich van andere producten. Bakkerij van der Wal Jolink mag de titel de komende 6 maanden voeren voor deze producten.

Bakkers die kwalitatief hoogwaardige producten bakken, komen in aanmerking voor een Gouden Bekroning.
Tijdens de keuring, die wordt uitgevoerd door de keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen, wordt naar diverse aspecten van het product gekeken. De geanonimiseerde producten worden beoordeeld op bijvoorbeeld vorm, kleur, geur en smaak/aroma. Op onder meer het onderdeel smaak  zijn de speculaasbrokken en ouwe taaie beoordeeld met de maximale score. 

De lat ligt hoog
Om in aanmerking te komen voor een Gouden Bekroning moet het product aan hoge eisen voldoen. De score wordt uitgedrukt in maximaal 5 gouden medailles per onderdeel. Wanneer een product op 3 onderdelen de maximale score haalt en op alle andere onderdelen niet lager scoort dan een 4, verdient het de titel Bekroond met Goud. De speculaasbrok van Bakkerij van der Wal Jolink en andere met Goud Bekroonde producten zijn voor de consument herkenbaar door de gouden zegel. Alle producten die met Goud Bekroond worden, zijn terug te vinden op de website www.bekroondmetgoud.nl


Het Nederlands Bakkerij Centrum
Het Nederlands Bakkerij Centrum is het kennis- en adviescentrum voor de bakkerij. Bij het Nederlands Bakkerij Centrum werken diverse keurmeesters met een lange staat van dienst in de bakkerijsector. De keuringen van het Bakkerij Centrum zijn objectief en onafhankelijk en worden al ruim 100 jaar uitgevoerd.